Sinamics G120X

29-03-2019 13:56
SINAMICS Frekans Konvertörleri

SINAMICS G120X: Güçlerin Efendisi

Fan & Pompa uygulamaları için frekans konvertörleri
Başarısı kanıtlanmış SINAMICS sürücü ailesinin yeni üyesi SINAMICS G120X frekans konvertörü, altyapı ve endüstriyel su/atık su uygulamalarının yanı sıra bina otomasyonundaki pompalar ve fanlar için de optimize edildi. Böylece SINAMICS G120X, yaşam kalitesini iyileştirmek için elementlerin gücünden yararlanmak isteyen kullanıcılar için ilk tercih oluyor. Eksiksiz ve kusursuz bir ürün ailesinin parçası olan bu frekans konvertörü, tüm ihtiyaçları karşılıyor.

   

SINAMICS G120X ile elementleri kontrol altına alın.
Kontrol ediyor. Sınırlıyor. Suyun ve havanın her zaman kontrollü bir şekilde ayrıştırılmasını, işlenmesini ve taşınmasını sağlıyor.
Elementlerin gücünü kontrol altına alın.
SINAMICS G120X altyapı projelerindeki pompa ve fan uygulamaları için optimize edildi. SINAMICS G120X ile kullanıcılar, elementlerin gücünü herkesin yararına kullanıyor.
Tüm besleme gerilimleri ve besleme tipleri için standartlaştırılmış ve kusursuz hale getirilmiş yeni frekans konvertörü ürün serisi, 0,75 ila 630 kW güç aralığında sunuluyor. Global EMC standartlarıyla uyumlu olan bu cihazların 150 metreye kadar motor kablosu uzunlukları da EMC limit değerlerini karşılıyor. Entegre güvenlik fonksiyonu STO (Safe Torque Off), SIL3 sertifikasyonuna sahip bulunuyor.
SINAMICS G120X, opsiyonel korumalı sağlam tasarımı sayesinde zorlu koşullarda kullanılabiliyor. Bu frekans dönüştürücü konvertörü aynı zamanda 3C3 standartlarında belirtilen çevre koşullarında da işletilebiliyor. Ayrıca, SINAMICS CONNECT 300 ile Bulut’a da bağlanabilen SINAMICS G120X, sürücü uygulamanızı dijitalizasyona da hazır hale getiriyor.

 Özellik : Değer:  
 Gerilim / Güç aralığı 3AC 380V - 480V, -%20 / +100.75 - 560 kW / 1.0- 700 hp
3AC 500V - 690V, -%20 / +%103.0 - 630 kW / 4.0 - 700 hp
 Frekans  47 / 63 Hz +/- %5
 Kontrol Modları  V/F (doğrusal, karesel FCC, ECO), sensörsüz vektör kontrolü (SLVC)
 İletişim Birimleri
PROFINET, PROFIBUS*, EtherNet/IP, Modbus RTU/USS*, BACnet MS/TP*, Akıllı Erişim Modülü üzerinden Wi-Fi

Su/atık su uygulamaları için özel fonksiyonlar
SINAMICS G120X, pompa pervanelerinde biriken tortu ve kiri sürekli olarak gidermek için temizleme (deragging) fonksiyonu sunuyor. Boru doldurma modu, boruların kontrol prosesinin başında, henüz PID operasyonlarına geçmeden önce, yavaşça doldurulmasını sağlıyor. Yenilikçi kavitasyon tespit fonksiyonu pompaları koruyor ve bakım maliyetlerini azaltıyor. Kesintisiz çalışma modu sayesinde, olası bir arıza öncesinde hızı düşürüp güvenli bölgede çalışmaya devam edebiliyor. Çoklu-pompa operasyonu (sıralı devreye alma) ile farklı pompalar tek bir G120X sürücü üzerinden kontrol edilebiliyor. G120X sürücü tarafından doğrudan desteklenen birçok ek fonksiyon, SINAMICS G120X’in tüm altyapı projelerinde uygulanabilir olmasını sağlıyor.

     

HVAC (ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme) uygulamaları için özel fonksiyonlar
Hızlı yeniden başlatma fonksiyonu, kısa süreli elektrik kesintilerinden sonra çalışmaya başlama süresini azaltıyor. SINAMICS G120X aynı zamanda elektrik kesintilerinden sonra otomatik yeniden başlatma fonksiyonu da sunuyor. Yangın modu, sıra dışı durumlarda ihtiyaç duyulduğu sürece acil havalandırma veya duman boşaltma sistemleri için fan operasyonunu sürdürüyor. Çoklu-pompa operasyonu (sıralı devreye alma) ile farklı pompalar tek bir G120X sürücü üzerinden kontrol edilebiliyor.
Kritik motor hızlarının atlanması ise HVAC’a özgü bir başka özellik olarak sunuluyor. Bu fonksiyon, titreşimi ve dolayısıyla hızlı aşınmayı azaltıyor.
SINAMICS G120X aynı zamanda otonom, zaman kontrollü operasyonun yanı sıra arıza ve alarm raporlarının zaman bilgisi için de gerçek zamanlı bir saat içeriyor.

   

Her açıdan cazip ve geleceğe uygun
SINAMICS G120X serisi, altyapı uygulamalarında ihtiyaç duyulan özellikleri eksiksiz şekilde sunuyor. Doğanın gücünü herkesin yararına olacak şekilde kontrol altına almak için ihtiyaç duyduğunuz her şeyi sağlıyor.

Son derece kolay
Tüm temel özelliklerle birlikte, kurulu ve çalışmaya hazır halde teslim
Bu yeni frekans konvertörleri serisini geliştirirken, her açıdan kolaylığa odaklandık. Bu sayede SINAMICS G120X’i sürücü uygulamanıza hızla entegre edebilirsiniz.
Kolay sipariş (bkz. Aşağıdaki sipariş sistematikleri)
Mevcut uygulamalara kolay entegrasyon
Kolay devreye alma (Renkli Türkçe IOP-2 operatör paneli veya Wifi Modülü ile)
Kolay operasyon, kurulum ve ayarlar
SINAMICS CONNECT 300 ile Bulut’a kolay bağlantı
Kolay bakım: SINAMICS G120X servis gerektiğinde uyarı verir (MindSphere aplikasyonundaki Analyze MyDrives uygulaması ile)
Tek kelimeyle esnek: SINAMICS G120X herhangi bir motorla çalıştırılabiliyor, ancak en verimli çalışma, Siemens senkronize relüktans motorlarıyla sağlanıyor
 
Güvenilir ve dayanıklı
Sürücü uygulamanızın her zaman kesintisiz çalışması için
SINAMICS G120X’in güvenilirliğini ve dayanıklılığını, tüm dünyada giderek artan müşteri gereksinimlerini karşılamaya uygun hale getirmek için en üst seviyeye çıkardık. Bu da bu G120X sürücünün her zaman, şebeke gerilim dalgalanmalarında dahi yüksek derecede tutarlılıkla çalışacağı anlamına geliyor. 250 kW’a kadar olan harmonikleri azaltmak için ise cihazlarda dahili  DC reaktör bulunuyor.
Dayanıklı bir çözüm olan SINAMICS G120X hemen hemen tüm ortamlarda çalışabiliyor: Çalışma sıcaklığı -20oC’den 60 oC’ye kadar (uygun versiyona bağlı olarak) ulaşıyor. Bu sürücü, UL açık tipte IP21 opsiyonu ile birlikte IP20 ile de uyumlu çalışıyor.
 
Kaplanmış kartlar standart özellik olarak bulunurken, 3C3 sınıfı koruma sınıfı isteğe bağlı olarak sunuluyor.
Buna ek olarak, sistemin kesintisiz çalışması ve işlerliğini artırmak için kapsamlı bir servis portföyü de bulunuyor. SINAMICS G120X için 7,5 yıla kadar uzatılabilen garanti opsiyonu, çeşitli taşıma hizmetleri ve dijitalizasyon servisleri de sunuluyor.
 
Verimli
Sürücü uygulamanızın uygun maliyetli olması için
Hem verimli hem uygun maliyetli olmak… İdeal bir frekans konvertörü operasyonu için temel kriterler bunlar. Son teknolojili sürücü uygulamaları söz konusu olduğunda her ikisi de büyük bir önem taşıyor. SINAMICS G120X’in verimliliğini en üst düzeye çıkarmamızı sağlayan bu özellikler, uygun şekilde optimize edildi.
G120X frekans konvertörleri %98’i aşan verimliliğe sahip. Konvertörlerin esnekliği, uygun motor seçiminde de büyük bir avantaj sunuyor: Bu sürücü yüksek verimlilikteki motorların en üst düzeyde enerji tasarruflu operasyon için kullanılmasını sağlıyor. ECO modu, düşük dinamik yükler için mümkün olan en iyi performansı ve en düşük kayıpları sağlıyor. Bununla birlikte tahrik yükünün enerji tüketimini azaltmak için çıkış gücünü de optimize ediyor.
Baypass fonksiyonu enerji tüketimini düşürmek için motoru frekans konvertörü ile şebeke operasyonu arasında değiştirmeyi sağlıyor. Enerji/akış hesaplayıcı, harici bir sayaç kurulumuna gerek kalmadan enerji tasarrufunu ve akış değerini hesaplıyor.

SINAMICS G120X: Her türlü zorluğa uygun
Şeffaflığı ve üretkenliği artırmak için SINAMICS G120X’ten gelen verileri kullanın.
Dijital dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor ve proses optimizasyonunda daha önce hayal bile edilemeyen zenginlikte olanaklar sunuyor. SINAMICS G120X ile tüm bu olanaklardan faydalanabilirsiniz.
SINAMICS G120X, SINAMICS CONNECT 300 aracılığıyla Bulut’a kolayca bağlanabiliyor. Avantajlarınız: daha yüksek makine performansı, daha fazla kesintisiz çalışma, daha uygun maliyetler ve daha fazla kârlılık, daha yüksek düzeyde rekabet gücü. Bu sayede yalnızca şirketinizin geleceğini değil, aynı zamanda rekabet gücünüz ve vizyonunuzla gelişen yaşam kalitesini de güvence altına almanız mümkün oluyor.
 
SINAMICS G120X’inizi hızlıca yapılandırın ve sipariş edin
Bu eksiksiz sürücüyü sadece tek bir sipariş numarası kullanarak kolayca seçebilir ve sipariş edebilirsiniz. Sürücü, kompakt bir yapı ile teslim ediliyor ve çalışmaya hazır bir halde hemen devreye alınabiliyor. SINAMICS G120X frekans konvertörünü aynı zamanda internetten Siemens Sürücü Teknolojileri Konfigürator araçlarını kullanarak da sipariş edebilirsiniz. Bu konfigürator araçları, uygulamanız için en uygun ürün versiyonunu seçmenizde size destek oluyor.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.